Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Ryhmätoiminta

Tiloissamme kokoontuu säännöllisesti monia vertaistukiryhmiä:

ALS- vertaistukitapaamisia on syksyisin ja keväisin kerran kuukaudessa. Katso seuraavat kokoontumisajat tapahtumakalenterista.

ALS- läheisten vertaistapaamiset kokoontuvat kaksi kertaa sekä syksyllä että keväällä. Seuraavat tapaamisajat löydät tapahtumakalenterista.

Hyvän olon illat ovat Kati Borg-Penttilän vetämiä vertaistuellisia iltoja, jonne ovat kaikki tervetulleita! Hyvä olo syntyy vuorovaikutuksesta ja kokemusten jakamisesta kahvittelun merkeissä. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa keväisin ja syksyisin, katso tapahtumakalenterista seuraavat kokoontumisajat.

Käsityökerho kokoontuu säännöllisesti luomaan käsitöitä nautittavaksi ja myytäväksi yhdistyksen erilaisissa tapahtumissa. Käsityökerhoon voit tulla myös vain silloin tällöin, aina kuin sinulle sopii. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kokoontumisten ajankohdat löydät tapahtumakalenterista, jäsentiedotteista tai kysymällä toimistolta.

Uintiryhmä on tarkoitettu yhdistyksemme jäsenille. Tarjoamme uintimahdollisuutta yhteisellä uintivuorolla Ruskeasuon koululla. Uimavuoro on maanantaisin klo 18–20. Uintivuorolla on valvoja ja ryhmään mahtuu max. 20 henkeä. Ota yhteyttä toimistolle.

Bänditoiminnassa on ovet auki uusille soittajille ja laulajille! Perinteisten bändisoitinten rinnalle on otettu iPadit, jotka tarjoavat lukemattomia uusia mahdollisuuksia bändiharrastamiseen. Aiempaa kokemusta ei tarvita, tärkeintä on halu oppia ja pitää hauskaa kivassa porukassa! Laiteratkaisut toteutetaan yksilöllisesti; kaikilla on mahdollisuus soittaa, vaikkei lihasvoimaa olisikaan.  Lue lisää ja katso video!

Sähköpyörätuolisalibandy, lyhyesti spt-säbä on näkynyt yhdistyksemme toiminnassa jo monien vuosien ajan. Vauhdikas urheilulaji on yksi harvoista vaikeasti liikuntavammaisille sopivista joukkuelajeista. Lajissa pelataan kahta sarjaa, joissa naiset ja miehet, tytöt ja pojat pelaavat yhdessä sekajoukkueissa. Säännöt ovat sovellettu sekoitus salibandyä, jääkiekkoa ja maahockeytä. Maailmalla lajia pelataan useissa maissa eri mantereilla ja Suomessa monen seuran voimin. Joukkueet kamppailevat sijoituksista turnauksissa, joita järjestetään 3–4 yhden kauden aikana. Lisätietoa lajista.

Helsinki Outsiders on sähköpyörätuolisalibandyjoukkue, jolla on oma erityisesti alle 10-vuotiaille suunnattu joukkue Helsinki Outsiders Juniors. Seuralla on myös pari pelituolia, joita saa kokeilla ja lajiin voivat tulla tutustumaan nekin, joilla ei vielä ole omaa sähkäriä, kuten nuoret Duchennen lihasdystrofiaa sairastavat pojat. Treenit valmentajan johdolla keskiviikkoisin HOSilla ja perjantaisin HOS Juniorsilla Myllypuron Liikuntamyllyssä. Kysy lisää toimistolta. Tästä pääset katsomaan lyhyen videon treeneistä.

SPT-jalkapallo, tutummin sähkärifutis, on maailmalla suosittu laji, joka on rantautunut myös Suomeen. Katso tarkempaa tietoa Suomen sähköpyörätuolijalkapallon fb-sivuilta. Kysy lisää toimistolta.

Skip to content