Tiloissamme kokoontuu säännöllisesti monia vertaistukiryhmiä:
ALS- vertaistukitapaamisia on syksyisin ja keväisin kerran kuukaudessa. Katso seuraavat kokoontumisajat tapahtumakalenterista.
ALS- läheisten vertaistapaamiset kokoontuvat kaksi kertaa sekä syksyllä että keväällä. Seuraavat tapaamisajat löydät tapahtumakalenterista.
Dystrophia Myotonica -ryhmä eli DYMO-ryhmä kokoontuu säännöllisesti yhteisen illallisen merkeissä Marjaleena Blombergin johdolla. Lisätietoa saat Marjaleenalta, markki.blomberg@gmail.com.
Hyvän olon illat ovat Kati Borg-Penttilän vetämiä vertaistuellisia iltoja, jonne ovat kaikki tervetulleita! Hyvä olo syntyy vuorovaikutuksesta ja kokemusten jakamisesta kahvittelun merkeissä. Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa keväisin ja syksyisin, katso tapahtumakalenterista seuraavat kokoontumisajat.
60+ toiminta on suunniteltu ajatellen erityisesti yli 60-vuotiaita jäseniämme. Mukaan on tervetulleita myös nuoremmat ”harjoittelijat”. 60+ ryhmä tekee säännöllisesti mm. teatteri- ja konserttivierailuja erilaisten hyvää oloa tuovien tapahtumien lisäksi. Ryhmälle suunnatuista tapaamisista tiedotetaan aina jäsentiedotteissa sekä tapahtumakalenterissa.
Käsityökerho kokoontuu säännöllisesti luomaan käsitöitä nautittavaksi ja myytäväksi yhdistyksen erilaisissa tapahtumissa. Käsityökerhoon voit tulla myös vain silloin tällöin, aina kuin sinulle sopii. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kokoontumisten ajankohdat löydät tapahtumakalenterista, jäsentiedotteista tai kysymällä toimistolta.
Uintiryhmä on tarkoitettu yhdistyksemme jäsenille. Tarjoamme uintimahdollisuutta yhteisellä uintivuorolla Ruskeasuon koululla. Uimavuoro on maanantaisin klo 18–20. Uintivuorolla on valvoja ja ryhmään mahtuu max. 20 henkeä. Ota yhteyttä toimistolle.
Bänditoiminnassa on ovet auki uusille soittajille ja laulajille! Perinteisten bändisoitinten rinnalle on otettu iPadit, jotka tarjoavat lukemattomia uusia mahdollisuuksia bändiharrastamiseen. Aiempaa kokemusta ei tarvita, tärkeintä on halu oppia ja pitää hauskaa kivassa porukassa! Laiteratkaisut toteutetaan yksilöllisesti; kaikilla on mahdollisuus soittaa, vaikkei lihasvoimaa olisikaan. Lue lisää ja katso video!
Sähköpyörätuolisalibandy, lyhyesti spt-säbä on näkynyt yhdistyksemme toiminnassa jo monien vuosien ajan. Vauhdikas urheilulaji on yksi harvoista vaikeasti liikuntavammaisille sopivista joukkuelajeista. Lajissa pelataan kahta sarjaa, joissa naiset ja miehet, tytöt ja pojat pelaavat yhdessä sekajoukkueissa. Säännöt ovat sovellettu sekoitus salibandyä, jääkiekkoa ja maahockeytä. Maailmalla lajia pelataan useissa maissa eri mantereilla ja Suomessa monen seuran voimin. Joukkueet kamppailevat sijoituksista turnauksissa, joita järjestetään 3–4 yhden kauden aikana. Lisätietoa lajista.
Helsinki Outsiders on sähköpyörätuolisalibandyjoukkue, jolla on oma erityisesti alle 10-vuotiaille suunnattu joukkue Helsinki Outsiders Juniors. Seuralla on myös pari pelituolia, joita saa kokeilla ja lajiin voivat tulla tutustumaan nekin, joilla ei vielä ole omaa sähkäriä, kuten nuoret Duchennen lihasdystrofiaa sairastavat pojat. Treenit valmentajan johdolla keskiviikkoisin HOSilla ja perjantaisin HOS Juniorsilla Myllypuron Liikuntamyllyssä. Lisätietoja antaa Saila Luumi puh. 044 323 5661 tai saila.luumi@iki.fi. Tästä pääset katsomaan lyhyen videon treeneistä.
SPT-jalkapallo, tutummin sähkärifutis, on maailmalla suosittu laji, joka on rantautunut myös Suomeen. Katso tarkempaa tietoa Suomen sähköpyörätuolijalkapallon fb-sivuilta.
Lajin pariin toivotaan lisää pelaajia! Voit siis mennä kokeilemaan ja katsomaan. Sähkärifutisyhdistyksellä on välineitä, joilla pääset alkuun. Miehet, naiset, tytöt ja pojat pelaavat kaikki sekaisin. Alaikäraja on 5v . Yläikärajaa ei ole. Treeniajoista ja -paikoista ja muusta saat tietoa ottamalla yhteyttä Merita Toppinen puh. 050 468 5666, merita.toppinen@gmail.com.
Tästä pääset katsomaan lajiesittelyä. Ylen ”Mun laji”-ohjelmassa sähköpyörätuolijalkapalloa esittelee Tampereen Pallo-Veikkojen Kalle Peltonen.
Pääkaupunkiseudulla treenaa sähkärifutisjoukkue HJK Hurrikaanit. Treenit ovat Myllypuron Liikuntamyllyssä sunnuntaisin. Lisätietoja antaa Janet Grundström puh. 040 570 3841, janet.gee74@gmail.com tai Merita Toppinen puh. 050 468 5666, merita.toppinen@gmail.com.