Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Tapahtumakalenteri

Vallitsevasta tilanteesta johtuen toteutamme tapahtumat ja ryhmätapaamiset osittain etänä. Otamme mielellämme vastaan toiveitanne etätapaamisia koskien. 

Tiedotamme elokuun retkistä lähempänä ajankohtaa sähköpostitse, Ulyn kotisivuilla ja Facebookissa.

Vinkkejä henkilökohtaisten avustajien työnantajille - etätilaisuus

to 23.9.

14:00 -

15:15

Henkilökohtaisten avustajien löytäminen on nykyään hyvin hankalaa. Hyvin laadittu työpaikkailmoitus, jossa kerrotaan kaikki oleelliset asiat myyvästi, auttaa kiinnittämään sopivien hakijoiden huomion. Työhaastattelu taas on tilaisuus löytää hakijoiden joukosta se oma Timantti. Tule kuulemaan vinkkejä työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen ja työhaastatteluiden pitämiseen. Tilaisuus sopii sekä kokeneille työnantajille että avustajaa vasta harkitseville. Koulutuksen tarjoaa digiviestintätoimisto t:mi luova kookos. Ennakkokysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: venla.raty@luovakookos.fi

Psykofyysinen fysioterapia -etätilaisuus

ma 27.9.

17:00 -

18:30

Mikä on psykofyysinen fysioterapia ja miten voisin hyödyntää sitä arjessani? ”Psykofyysisiä menetelmiä yhdistää kokonaisvaltainen ymmärrys kehon ja mielen jakamattomuudesta. Lähestymme sitten tilannetta kehon tai mielen kautta, emme voi kumpaakaan siirtää sivuun, vaan ihminen tulee kohdatuksi kokonaisena.” Tilaisuudessa tehdään konkreettisia harjoitteita ja kuullaan psykofyysisen fysioterapian hyödyistä. Asiantuntijana fysioterapeutti Marika Ståhl-Railila.

Vertaistuellista keskustelua lihastaudeista chatissa

ke 29.9.

15:00 -

16:00

Tule kysymään ja keskustelemaan vertaistuellisessa hengessä lihastaudeista ja asioista, jotka liittyvät arkiseen elämään. Ohjaajina toimivat Ulyn työntekijät. Halutessasi voit liittyä mukaan anonyyminä.

Väsyttääkö henkilökohtaisen avustajan työnantajana toimiminen?

ke 29.9.

17:30 -

19:00

Henkilökohtaisten avustajien työnantajuuteen liittyy paljon iloa, mutta siihen liittyy paljon myös harmitusten aiheita ja käytännön kysymyksiä, jotka kuormittavat arkea. Tule mukaan jakamaan ja kuulemaan kokemuksia toisilta henkilökohtaisten avustajien työnantajilta. Tilaisuus on mahdollista järjestää myös hybridinä. Ilmoita ilmoittautuessasi tuletko toimistolle vai osallistutko etänä.

Tule mukaan musisoimaan!

to 30.9.

16:30 -

19:30

Bänditreenit käynnistyvät  vihdoinkin uudestaan ja syyskaudella kokoontuminen parittomien viikkojen torstaisin ja viimeinen kokoontuminen on 9.12. Ryhmiä on kaksi, klo. 16:30-18 ja 18-19:30. Mukaan mahtuu uusia soittajia ja laulajia! Ota yhteyttä toimistolle ja kerro haluatko laulaa tai mitä haluaisit soittaa! Ja jos et osaa soittaa mitään soitinta, niin ideahan on tehdä musiikkia iPadeillä, jolloin musisointi onnistuu vaikka lihasvoimaa olisikin vain vähän! Ryhmien ohjaajina toimivat ammattimuusikot ja syyskauden osallistumismaksu on 54 euroa.

Vertaistuki-iltapäivä Dystrofia myotonicaa sairastaville

ma 4.10.

14:00 -

15:30

Keskustelua ja kokemusten vaihtamista arjesta, jaksamisesta, elämän iloista ja muista mielen päällä olevista aiheista.

ALS-vertaistukitapaaminen -etätilaisuus

ti 5.10.

14:00 -

15:00

ALS-vertaistukiryhmä kokoontuu toistaiseksi pelkästään etäryhmänä. Hybridiryhmiin voidaan siirtyä, mikäli koronatilanne sallii.

Tervetuloa sääntömääräiseen syyskokoukseen!

ke 6.10.

18:00 -

19:30

Kokouksessa käsitellään Uudenmaan Lihastautiyhdistyksen sääntömääräiset syyskokousasiat ja valitaan hallituksen jäsenet seuraavalle toimintavuodelle. Mikäli olet kiinnostunut yhdistyksen hallituksen jäsenyydestä, ota pian yhteyttä toimistolle. Kerro ilmoittautuessasi, tuletko toimistolle vai osallistutko etänä. Tervetuloa!

Muistipulmia? Asiaa muistista

to 7.10.

17:00 -

18:00

Milloin syytä huoleen? Missä ja miten hoidetaan? Ennaltaehkäisy. Vieraana muistineuvoja Jari Jokiluhta Helsingin muistiyhdistyksestä. Tilaisuus on mahdollista järjestää myös hybridinä. Kerro ilmoittautuessasi, tuletko toimistolle vai osallistutko etänä.

Hetki hengitykselle -etätilaisuus

ma 11.10.

17:00 -

18:00

Fysioterapeutti Sini Teräs pitää Hetki hengitykselle-webinaarin, jossa tehdään harjoitteita istuen ilman avustajaa. Läpikäytäviä harjoitteita ovat muun muassa lihasvoimaharjoitukset, pulloon puhaltaminen ja yskäisy. Lisäksi opetellaan hengityksen tiedostamista ja rentouttamista.

Skip to content