Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Muista ilmoittautua Ulyn 40 v. juhliin!

Ulyn 40 v. juhlat lähestyvät ja vielä ehdit ilmoittautua mukaan juhlahumuun! Ilmoittaudu toimistolle 1.9. mennessä toimisto@uly.fi tai p. 040 833 9430.

Juhlaan valmistautuessamme löysimme yhdistyksen arkistoista Porras-lehden uutisen yhdistyksemme perustamisesta syyskuussa 1982. Ohessa kopio alkuperäisestä jutusta. Lukuiloa!

 

Helsingin Seudun Dystrofiayhdistys perustettiin

Syyskuun 13. päivänä oli Helsingin Katajanokalla koolla parikymmentä lihassairauksista kiinnostunutta henkilöä. Kahvikupin, josta kiitos Pirkolla, ja syntyneen keskustelun ympärillä päätettiin pitää samassa yhteydessä perustava kokous, jossa syntyi päätös aloittaa paikallisyhdistystoiminta Helsingin seudulla. Perustettu yhdistys sai nimekseen Helsingin seudun dystrofiayhdistys r.y., joka päätettiin rekisteröidä ja samalla yhdistys haki Lihastautiliitti r.y:n jäsenyyttä.

Perustetun Helsingin seudun lihastautiyhdistyksen johtokuntaan valittiin puheenjohtajaksi rakennusmestari Vesa Mäkelä ja sihteeriksi sairaanhoitaja Krista Kangasvuo. Muut johtokunnan jäsenet ovat Markku Nykänen, Sirpa Mutonen, Olli Nordberg, Geog Aaltonen ja Tarja Reijonen. Johtokunnan varajäseniksi tulivat Marika Kangasvuo ja Olof Ekblom.

Pääkaupunkiseutu onkin pitkään ollut vailla omaa paikallista toimintaa lihassairauksien alalla. Nyt perustettu yhdistys onkin siis hyvin tervetullut yhdysside tällä alueella asuvan varsin suuren lihaspotilasjoukon kesken. Ainakin perustavassa kokouksessa ollut ryhmä vaikutti kovin innostuneelta toiminnan aloittamisesta ja oli optimistinen tulevien toiminnanmuotojen suhteen. Yhdyshenkilönä toimivan sihteerin osoite on toisaalla lehdessämme muiden yhdistysten joukossa. Krista antaa mielellään tietoja Helsingin paikallisesta toiminnasta ja kertoo yhdistyksen jäseneksi liittymisestä. Tietoja voi myös kysellä Lihastautiliiton toimistosta.

Porras 3/1982

 

Skip to content