Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Jäsentiedote 5/2023

Tervehdys toimistolta!
Tässä on tämän vuoden viimeinen jäsentiedote. Tähän on koottu loppuvuoden tapahtumat sekä muutamia alkuvuoden tilaisuuksia. Laita tulevat tilaisuudet jo nyt kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuuksiin ja tapahtumiin ilmoittautumiset sekä yhteystietojen muutokset: toimisto@uly.fi tai p. 040 8339430.

Ilmoitukset


KULJETUSAPUA TARVITAAN MARRASKUUSSA
Ulyn käsityökerholaiset osallistuvat perinteiseen tapaan Vantaan Hyvinvointimessuille Myyrmäessä lauantaina 18.11. Tilaisuus on tärkeä osa Ulyn varainhankintaa. Nyt tarvittaisiin apua tavaroiden kuljettamisessa messuille perjantai-iltana 17.11. Kuljetettava tavara koostuu lähinnä käsitöistä ja arpajaisvoitoista. Ota yhteyttä toimistolle, niin kerromme lisää.

MAANANTAIN UINTIRYHMÄSSÄ MUUTAMA VAPAA PAIKKA
Uintiryhmän kevätkausi on maanantaisin 5.2.-22.4.2024 (10 uintikertaa) klo 17.45-19.45 Ruskeasuon Valteri-koululla os. Tenholantie 15, Helsinki. Ryhmässä on muutama vapaa paikka. Kevätkauden hinta on 60 €/hlö, mukana olevat muut perheenjäsenet 10 €/hlö, avustaja maksutta. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä toimistolle!

MYYNNISSÄ LISÄRAVINTEITA
Resource-tuotteet ovat ravintovalmisteita, joiden avulla voi täydentää energian ja ravinnon saantia silloin, kun paino on laskenut, nieleminen on haastavaa ja lisäenergiaa tarvitaan. Tuotteissa on useita makuvaihtoehtoja. Seuraavat tilauspäivät ovat 1.12.2023 ja 2.2.2024 Tilaus tulee tehdä toimistolle tilausta edeltävänä arkipäivänä klo 15 mennessä. Lisätietoa toimistolta.

PRESIDENTINVAALIT 2024 JA KOTIÄÄNESTYS
Kotona voi äänestää ennakkoon, jos äänestäjän kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestyksessä tulee äänestäjän lisäksi olla läsnä äänestäjän valitsema tai hyväksymä 18 vuotta täyttänyt henkilö. Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja. Omaishoitajan äänestämisestä on ilmoitettava kunnan keskusvaalilautakunnalle samalla kun ilmoittautuminen kotiäänestykseen tehdään.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2024. Kotiäänestyksen ilmoittautuminen päättyy 16.1. klo 16.

Mahdollinen toinen vaalipäivä on sunnuntai 11.2.2024. Kotiäänestyksen ilmoittautuminen päättyy 30.1. klo 16.

Tapahtumat


TYÖELÄMÄILLASSA AIHEENA YRITTÄJYYDEN MONET MUODOT MA 6.11.2023 klo 17–18.30, etätilaisuutena
On monia eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia tukea itsensä työllistämistä: Kevytyrittäjyys, toimialayrittäjyys, freelance-työ jne… Tule kuulemaan Uudellamaalla toimivasta hankkeesta yrittäjille. Tilaisuudessa on varattu aikaa keskustelulle ja kokemusten vaihdolle. Asiantuntijoina hankevastaava Sinikka Winqvist Invalidiliitosta, Lihastautiliiton työelämäasiantuntija Liisa-Maija Verainen ja Raila Riikonen Ilon Kipinästä. Ilmoittaudu to 2.11. mennessä. Voit kertoa samalla kysymyksiä ja toiveita tilaisuudessa käsiteltäviksi aiheiksi.

VOIMAA MUSIIKISTA TO 16.11.2023 JA TO 14.12.2023 klo 13-14.30
Hauskassa ja voimaannuttavassa etätilaisuudessa kuunnellaan osallistujien toivemusiikkia ja kuullaan ”Elämäni biisi”-tyyppisesti tarinoita toiveiden takana. Kerro ilmoittautuessasi pari toivebiisiä, niin lisäämme ne soittolistalle. Ilmoittaudu mukaan viimeistään tunti ennen tilaisuutta.

HYVINVOINTIMESSUT VANTAALLA LA 18.11.2023 klo 10-16
Yhdistys on näytteilleasettajana Myyrmäen Energia Areenalla (paikka numero 98), os. Rajatorpantie 23. Messut esittelevät laajasti yrityksiä ja yhteisöjä, vertaistukea, vapaaehtoistoimintaa ja muuta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää. Messuille on vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma ja näytteilleasettajat: https://hyvinvointimessut.com/

HIEMAN ERILAINEN TAIDENÄYTTELY: ESPOON METROASEMAT MA 20.11.2023 klo 17-18.30
Opastettu metrokierros tutustuttaa meidät eteläisen Espoon osiin ja Länsimetron uusimpiin asemiin. Kierroksella tutustumme asemien taiteeseen ja metron tekniikkaan. Lähdemme kierrokselle Kivenlahden metroaseman pääovilta, Kivenlahdentori, Meriusva 7, Espoo. Kierros päättyy Finnoon Meritielle, Meritie 10. Kierrokselle on hyvä varata aikaa 1,5 tuntia. HUOM! Metroalueella tarvitaan voimassaoleva HSL:n matka-lippu! Ilmoittaudu mukaan ke 15.11. mennessä.

NUORTEN ILTA! PIZZAA JA KAVEREITA MA 27.11.2023 klo 17-20 Ulyn toimistolla
Tarjolla rentoa yhdessäoloa ja ehkä uusia tuttavuuksiakin 13-29 –vuotiaille! Tule mukaan Uudenmaan Lihastautiyhdistyksen ja Lihastautiliiton järjestämään pizza-iltaan. Mukana illassa Liisa-Maija ”Listi” Verainen sekä nuorten kursseilta ja Suomen sähköpyörätuoli-salibandystakin tuttu Jasmi Ahonen. Tilaisuus on avoin kaikille eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Ilmoittaudu mukaan to 23.11. mennessä.

JOULUJUHLA LA 9.12.2023 klo 14-17 Työväen Akatemiassa os. Vanha Turuntie 14, 02700 Kauniainen.
Tervetuloa yhdistyksen perinteiseen, koko perheen joulujuhlaan! Tarjolla jouluinen buffet-lounas ja perinteistä joulun tunnelmaa. Hinta 15 €/hlö myös avustajilta, lapset 6-12v 10 €. Tuo mukanasi maks. 5 € arvoinen lahja pukin konttiin. HUOM! Sitovat ilmoittautumiset jo ti 14.11. mennessä. Kerro samalla mahdollinen erityisruokavaliosi!

PUUROJUHLA TOIMISTOLLA MA 11.12.2023 klo 12-16
Yhdistyksen perinteinen puurojuhla ja joulumyyjäiset toteutuvat tänäkin vuonna porrastetusti. Toimistolla on kaksi ”kattausta” klo 12-14 ja klo 14-16. Jos et halua tulla paikan päälle, voit tulla hakemaan toimistolta puuron ja makoisat jouluherkut. Ilmoita toimistolle kumpaan ”kattaukseen” osallistut. Ilmoittaudu to 7.12. mennessä. Kerro samalla mahdollinen erityisruokavaliosi.

VERTAISTUKI-ILTA AVUSTAJIEN TYÖNANTAJILLE KE 17.1.2024 klo 17–18.30, hybridiryhmänä
Henkilökohtaisten avustajien työnantajuuteen liittyy paljon iloa, mutta siihen liittyy paljon myös harmitusten aiheita ja käytännön kysymyksiä, jotka kuormittavat arkea. Tule mukaan jakamaan ja kuulemaan kokemuksia toisilta henkilökohtaisten avustajien työnantajilta. Ilmoittaudu mukaan ma 15.1. mennessä ja kerro, tuletko toimistolle vai osallistutko etänä.

ASIAA LIHASTAUTIA SAIRASTAVAN KUNTOUTUKSESTA, KURSSEISTA JA TUETUISTA LOMISTA TO 25.1.2024 klo 16.30-18, etätilaisuutena
Mitä tarkoittaa sopeutumisvalmennuskurssi? Entä mikä on yksilöllinen lääkinnällinen kuntoutus? Miten kursseille haetaan ja kuka niitä järjestää? Miten tuetulle lomalle voi päästä? Näistä asioista kertomassa kuntoutussuunnittelija Susanna Ryynänen Lihastautiliitosta. Ilmoittaudu ti 23.1. mennessä.

RINTATERVEYTTÄ JA OMATARKKAILUA MA 29.1.2024 klo 17-18.30, hybridiryhmänä
Rintaterveys ja rintojen omatarkkailu ovat hyvä tapa seurata omaa terveyttä.
Rinnoissa tapahtuu paljon erilaisia muutoksia, joista suurin osa on hyvälaatuisia. Suomessa sairastuu vuosittain noin 5 000 ihmistä rintasyöpään, heistä suurin osa on naisia. Varhainen toteaminen voi vaikuttaa rintasyövän hoitotuloksiin, omatarkkailulla voi edistää varhaista toteamista.

Tilaisuudessa jutellaan rintaterveydestä, rintojen omatarkkailusta, rintasyövästä sekä siitä, miten omatarkkailua voi tehdä avusteisesti. Vieraanamme toiminnanjohtaja Johanna Artola Tunne rintasi ry:stä. https://tunnerintasi.fi/avusteinen-omatarkkailu/
Ilmoittaudu to 25.1. mennessä ja kerro, tuletko toimistolle vai osallistutko etänä.

RSO:N YLEISÖKENRAALI MUSIIKKITALOSSA KE 31.1.2024 klo 10. Os. Mannerheimintie 13, Helsinki.
Lähde mukaan kuuntelemaan RSO:n kenraaliharjoitus illan konserttiin. Kenraaliharjoituksen kesto on noin 2 tuntia ja se sisältää lyhyen tauon. Ohjelmistossa Sibeliuksen Rakastava, Prokofjevin viulukonsertto nro 1 D-duuri Op.19 ja Pejačevićin sinfonia. Viulusolistina Immo Yang ja RSO:n kapellimestarina Sakari Oramo. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan ma 29.1. mennessä.

ESTEETTÖMÄN MATKAILUN ILTA TO 8.2.2024 klo 17.30-19, hybridiryhmänä
Matkailu on mahdollista kaikenlaisista liikuntarajoitteista huolimatta, mutta tiettyjä asioita on hyvä huomioida matkaan lähtiessä. Tule kuulemaan, kysymään, kertomaan ja kasvattamaan matkakuumettasi esteettömän matkailun iltaan! Iltaa vetää esteettömän matkailun asiantuntija, Palmuasema-matkablogin kirjoittaja Sanna Kalmari, joka kertoo kokemuksistaan matkoilta ympäri maailman ja jakaa parhaat vinkit onnistuneeseen lomaan, Suomessa tai kaukomailla. Ilmoittaudu ti 6.2. mennessä ja kerro samalla, tuletko toimistolle vai osallistutko etänä.

Ryhmät

HYVÄN OLON ILLAT TOIMISTOLLA KERRAN KUUKAUDESSA MAANANTAISIN KLO 18–20
Kati Borg-Penttilän vetämissä vertaistuellisissa Hyvän olon illoissa ovet ovat avoinna kaikille ikään tai diagnoosiin katsomatta. Ryhmä tukee arjessa selviytymistä ja jaksamista. Hyvä olo syntyy vuorovaikutuksesta ja kokemusten jakamisesta. Myös uudet hyvästä olosta nauttivat ovat tervetulleita mukaan! Syyskauden viimeinen kokoontuminen on 13.11. Kevätkaudella kokoonnutaan 12.2., 11.3., 15.4. ja 13.5. Ilmoittautumiset toimistolle tilaisuutta edeltävän viikon perjantaihin mennessä.

BÄNDITOIMINTA
Bänditoiminnan syyskauden viimeinen kokoontuminen on to 7.12. Kevätkausi alkaa 18.1.2024 ja jatkuu parittomien viikkojen torstaisin klo 18.30–20 toukokuuhun saakka. Kevätkauden hinta on 90 €. Toimintaan mahtuu edelleen uusia soittajia, joten kurkkaa oheisen linkin takaa lisätietoja toiminnasta ja ilmianna itsesi uudeksi soittajaksi. Myös tutustumiskäynnille saa tulla! Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan CP-yhdistyksen kanssa. https://uly.fi/toiminta/banditoiminta/

SPT-SALIBANDY jatkuu syksyllä entiseen tapaan Liikuntamyllyssä, Helsingissä. Lisätietoja toimistolta.

ALS-VERTAISTUKITAPAAMISET HYBRIDIRYHMÄNÄ
ALS-vertaistukiryhmään voit osallistua toimistolla tai etänä jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Syyskauden viimeiset kokoontumispäivät ovat 7.11. ja 5.12. (pikkujoulu) klo 14–15.30. Kevätkaudella kokoonnutaan 9.1. (poikkeava päivä), 6.2., 5.3., 2.4., 7.5. ja 4.6.2024. Ilmoittautumiset viimeistään edellisenä arkipäivänä. Kerro samalla, tuletko toimistolle vai osallistutko etänä.

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry
toimisto@uly.fi
Väinö Auerin katu 10, 00560 Helsinki

Järjestökoordinaattori
p. 040 833 9430 /Kristiina Miettinen

Järjestöavustajat
p. 050 387 6098 / Tero Huttunen
p. 050 544 2271 / Hanna Bäckström
p. 050 550 9400 / Karita Karttunen

Puheenjohtaja
p. 0500 974 794 / Liisa Rautanen

Skip to content