Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Lapset ja nuoret

Yhdistyksen tapahtumiin ovat tervetulleita kaiken ikäiset jäsenet perheineen. Lapsiperheiden oma vertaistukitoiminta kattaa perheet, joissa on lihastautia sairastava lapsi sekä perheet, joissa lihastautia sairastavalla vanhemmalla on lapsia. Toiminta mahdollistaa vertaistuen niin lapsille, heidän sisaruksilleen kuin vanhemmillekin. Hauskan ja vapaan yhdessäolon lomassa päästään vaihtamaan ajatuksia muiden perheiden kanssa arjen haasteista ja elämästä lihassairauden kanssa. Myös mahdollisuuksia vanhempien omiin hetkiin ilman lapsia järjestetään tarvittaessa.

Yhdistys järjestää myös nuorten iltoja ja tekee yhteistyötä muiden vammaisjärjestöjen kanssa, mikä mahdollistaa entistä enemmän kaikkea kivaa, uutta ja elämyksellistä. Onko esimerkiksi Invalidiliiton Nuorisoyhteistyö Seitti tuttu juttu? Käy tutustumassa sivuilla www.seittiweb.org tai kysele lisää yhdistyksen toimistolta.

Sähköpyörätuolisalibandy ja –futis tarjoavat vauhdikkaita harrastushetkiä lapsille ja nuorille, jotka käyttävät sähköpyörätuolia. Pääkaupunkiseudulla toimii sählyjoukkue, jonka pelaajat ovat kaikki lapsia tai varhaisnuoria. Myös aikuisille löytyy joukkueita. Yhdistyksen bänditoiminnassa on eri-ikäisiä soittajia, katso lisätietoa ja videoesittely Bänditoiminta-sivulta.

Yhdistyksen lapsiperhetapahtumissa on:

 • ratsastettu, uitu, lasketeltu, pelattu sähköpyörätuolisalibandya ja -futista, retkeilty luonnossa
 • soitettu bändinä iPadeilla
 • tutustuttu yhteistyössä Maliken kanssa toimintavälineisiin, joilla harrastaminen ja liikkuminen on mahdollista liikuntarajoitteista huolimatta
 • käyty konserteissa, teattereissa ja sirkuksessa
 • retkeilty Linnanmäellä, Korkeasaaressa, SeaLifessa, Heurekassa, Teatterimuseossa
 • juhlittu pikkujouluja ja kesäkauden avajaisia sekä kummiteltu Halloweenina
 • pidetty joka elokuussa viikonloppuleiri koko perheelle Hangon kupeessa, Högsandissa

Nuorilla on ollut mahdollisuus päästä

 • Bileisiin, keikoille, festareille, pikkujouluihin, ravintolaillallisille
 • Lentämään tuulitunnelissa, kalliokiipeilemään, karting-autoilemaan, veneilemään, leireilemään
 • Esiintymään bändinä baarissa, säveltämään omia biisejä, oppimaan musiikin teoriaa
 • Tapaamaan muita nuoria, käymään LGBT-nuorten tapaamisissa (lisätietoa Setan nuorisotoiminnasta)

Lihastautiliiton nuorisotoimintaan pääset tutustumaan Facebookin tai Instagramin kautta!

Kansainvälisyystoiminta on kehittämisen alla. Onko sinulla ideoita? Kerro se meille!

Yhdistyksen toimistolla osataan myös vastata monenlaisiin lasten ja nuorten elämään liittyviin kysymyksiin, niin lasten ja nuorten itsensä kuin vanhempienkin. Mitä lapsiperhetoiminta voisi olla tulevaisuudessa? Mitä nuorena haluaisit tehdä? Yksin tai porukalla? Laita oma ideasi eteenpäin toimistolle niin tehdään siitä totta! Ota yhteyttä tai piipahda paikan päällä: toimisto@uly.fi tai p. 040 833 9430.

Skip to content