Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Nylands Muskelhandikappförening rf

Uudenmaan Lihastautiyhdistys ry

Jorma Lehmus in memoriam

Yhdistyksemme sai 6.7.2024 pysäyttävän viestin. Jorma Lehmus, yhdistysaktiivi monella tavalla, on poissa.

Jorma liittyi yhdistykseemme saatuaan ALS-diagnoosin 40-vuotiaana. Hänen aktiivinen toimintansa jatkui 35 vuotta, ja vielä toukokuussa hallituksen kokouksessa toivoteltiin hyvää kesää ja päätettiin tavata syksyllä.

Jorma oli yhdistysaktiivina ja vapaaehtoisena monessa mukana. Hän käynnisti toistakymmentä ALS-vertaisryhmää eri puolille Suomea ja toimi vuosia valtakunnallisten ALS-päivien vetäjänä.

Jorma toimi useita kausia sekä Lihastautiliiton että oman paikallisyhdistyksemme hallituksessa. Hänelle tärkeitä asioita olivat omaan diagnoosiin liittyvien kysymysten lisäksi nuoret ja esteetön liikkuminen.

Jorma on ollut tuomassa Suomeen sähköpyörätuolisalibandya, ja hän pelasi sitä itsekin maajoukkuetasolla. Lisäksi hän oli myös Lihastautiliiton nimeämä liikuntavastaava Uudenmaan Lihastautiyhdistyksessä.

Oman liikkumisen haasteiden lisääntyessä hän pitkän linjan ”automiehenä” keskittyi kehittelemään inva-autoja. Hän olikin monelle tuttu juuri Apuvälinemessujen auto-osastolta, ja häneltä sai aina neuvoja esteettömään autoiluun.

Lämmin osanotto Jorman lapsille perheineen.

– puheenjohtaja Liisa Rautanen, ja koko Uudenmaan Lihastautiyhdistyksen hallitus, työntekijät ja jäsenistö

Skip to content