Vaikka toimintakyky heikkenee, ei kaikista arjen askareista ja itsenäisesti toimimisesta tarvitse luopua. Lähes kaikkeen löytyy apuväline. Jos aiemmin helposti sujunut toiminto alkaa tuottamaan hankaluuksia, kannattaa mahdollisia apuvälineitä ja ratkaisukeinoja tiedustella sekä lääkäriltä, terapeuteilta, että vertaisryhmistä. Pienistä apuvälineistä voi olla suuri hyöty. Tässä osiossa käyttäjien kokemuksia pienapuvälineistä.
Otamme mielellämme vastaan käyttökokemuksia apuvälineistä. Ota yhteyttä: toimisto@uly.fi
Joustosankasakset
”Näiden saksien käyttö ei vaadi juurikaan voimaa eikä sorminäppäryyttä. Joustosangallisia saksia on saatavilla eri kokosia ja eri mallisia”
Paksuvartiset aterimet
”Helpottaa ruokailua todella paljon! Aterimista on helppo saada hyvä ote.”
”Olen käyttänyt haarukkaa ja veistä, joissa on paksummat varret. Varret helpottavat kiinnipitämistä ja mahdollistavat, että pystyn syömään itse.”
Poimintapihdit joustosangalla
”Kun sorminäppäryys heikkenee ja tarttuminen on vaikeaa, niin erilaiset pihdit ovat käteviä. Pihdit sulkeutuu vähäisellä voimalla ja joustosanka avaa ne.”
Pystykahvainen veitsi
”Saa paremman otteen kuin tavallisesta veitsestä eikä vaadi yhtälailla voimaa perinteiseen veitseen verrattuna.”
Säilyketölkin avaaja (vetorengas)
”Avaajan nokka työnnetään tölkin kannessa olevan renkaan alle ja sen jälkeen painetaan, jolloin kansi aukeaa.”
Varrelliset tarttumapihdit
”Auttavat ylettymään ja tarttumaan eli esimerkiksi lattialta on helpompaa poimia asioita kevyillä tarttumapihdeillä!”
Äänikirjat
”Pidän lukemisesta mutta kirjan kannattelu alkaa olla vaikeaa. Olenkin lainannut kirjaston kautta äänikirjoja, joita on helppo kuunnella missä tahansa.”